Вівторок, 05 квітня 2022 11:13

Активи та ресурси в роботі класного керівника

Оцініть матеріал!
(13 голосів)

Сучасні реалії диктують нові вимоги. Особливими вони є до класних керівників, які, окрім себе та своїх родин, мають підтримувати оптимістичні настрої й  у своїх вихованців. Як зберегти внутрішні активи та де взяти ресурси для ефективної роботи в період війни?

Саме цій темі був присвячений тренінг, який провела для класних керівників психолог ліцею. Ресурсна вправа «Дерево» дала можливість учасникам заходу прожити два стани: осіннього дерева, яке скинуло листя (пережиті травматичні події) й завмерло, щоб перепочити, і весняного дерева, яке набралося сил (активів та ресурсів) і розцвіло з новою силою. Техніка «Три позитивні моменти» показала класним керівникам, завдяки яким внутрішнім активам їм вдається рухатися вперед та підтримувати своїх учнів. Також педагоги змогли визначити, які саме ресурси їм потрібні та звідки вони можуть їх отримувати. 

Завершився тренінг вимірюванням настрою класних керівників за 10-бальною шкалою. І так приємно, що емоційний стан учасників виявився позитивним. Тож посилюємо свої активи, запасаємося ресурсами, підтримуємо один одного, бо разом ми – сила!

Світлана Солдатенко, психолог ліцею       

Прочитано 278 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent