Середа, 19 січня 2022 16:09

Мистецтво педагога

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

19 січня в хімічній лабораторії університету відбувся позакласний захід із теми «Парфумер, або безмежність досконалості», який провів учитель хімії ліцею, кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії університету Москаленко Олег Вадимович. Відомо, що поняття «мистецтво» застосовується більше до виробничої сфери. До педагогічного контексту потрапило лише нещодавно, у зв’язку з визнанням мистецького й творчого характеру педагогічної діяльності, стратегічним завданням якої є не тільки навчання й виховання учнівської молоді, а й підготовка майбутнього покоління професіоналів, будівничих нашої країни. Тільки митець може виховати плеяду майстрів із неповторною творчою індивідуальністю, здатних на найвищому якісному рівні виконувати доручену їм справу й, будучи успішними у своїй професії, забезпечувати добробут та економічне зростання своєї країни, сприяти завоюванню нею міцних позицій на міжнародному ринку.

«Створити парфуми, які б задовольнили бажання людей – мистецтво», – говорить Олег Вадимович. Проведення заходу, який би завоював серця, пробудив інтерес до вивчення хімії та спрямував думку учнів на обрання майбутньої професії, – мистецтво педагога, який застосував різноманітні форми та інтерактивні методи, сучасні засоби навчання. Олег Вадимович за допомогою відеофільму, електронної презентації, хімічного експерименту продемонстрував способи отримання ароматів із природних джерел та штучним шляхом. Гості заходу, дев′ятикласники ЗЗСО міста, брали активну участь у проведенні заходу, у підготовці експерименту, у створенні «букетів» – композицій із різних ароматів. Свідченням ефективності заходу, проведеного на високому методичному й науковому рівні, була зацікавленість учнів у навчанні, їхнє бажання відвідати День відкритих дверей у ліцеї.

На завершення заходу Олег Вадимович нагадав слова відомого німецького письменника П. Зюскінда: «У кожному ремеслі талант майже нічого не означає. Головне – досвід, придбаний завдяки скромності і толерантності».

Кузьменко Ганна Павлівна, учитель біології і екології

Прочитано 142 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent