Понеділок, 13 грудня 2021 08:24

Наш простір – без насильства!

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Із 25 листопада по 10 грудня 2021 року в ліцеї проходила акція «16 днів проти насильства». Розпочалася вона випуском тематичного відео (http://liceum.ndu.edu.ua/novuny/item/1147-16-dniv-proty-nasylstva), у якому члени гуртка «Психологія і Я» детально проаналізували всі дати, які охоплює акція. У шістнадцятиденний термін із учнями, педагогами, батьками та допоміжним персоналом були проведені різнопланові заходи, поширено просвітницькі матеріали, мета яких – створення безпечного та толерантного середовища без будь-яких форм насильства.

Сформувати в учасників освітнього процесу систему знань про явище насильства, його види та прояви допомогла настільна просвітницько-профілактична гра «Коло безпеки» (розроблено ГО «Волонтер»). У процесі аналізу різних ризикованих ситуацій та пошуку правильних варіантів виходу із них створювалося відповідне коло безпеки, тобто коло правил безпечної поведінки, що унеможливлюють насильство.

1 грудня, у Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом, ліцеїсти ознайомилися зі статистикою ВІЛ-інфікування в Україні за останній місяць, в інтерактивній формі розвіяли міфи щодо передачі ВІЛ-інфекції, а також дійшли висновку, що боротися треба не тільки з інфекцією, а й з нетолерантним ставленням до ВІЛ-позитивних людей.

Міжнародний день боротьби за скасування рабства (2 грудня) нагадав про проблему торгівлі людьми у світі. У цей день учні вчилися розпізнавати міфи та реальні факти цього явища. Також ліцеїсти змогли пройти навчальний онлайн-квест і на своєму віртуальному досвіді побачити, яких помилок слід уникати, аби не потрапити в тенета рабства.

Спілкування з людьми з особливими потребами, чий день відзначається 3 грудня, потребує певних знань та вимагає правил толерантної поведінки. Саме про це йшла мова на годинах спілкування з учнями під час перегляду фільму «Каструлька Анатоля».

Завершилася акція проведенням флешмобу «Я маю право!» 10 грудня, у Міжнародний день прав людини, адже так важливо, коли ми маємо можливість реалізувати свої права, а особливо – право на безпечне існування!

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 216 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent