Понеділок, 29 листопада 2021 08:46

STEM-освіта: від теорії до практики

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Упровадження в навчально-виховний процес методів STEM на сьогоднішній день є актуальним, важливим і потрібним. Адже саме STEM є одним із пріоритетів модернізації змісту освіти та підвищення рівня конкурентоспроможності на ринку праці.

У процесі дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою «Науково-методичні засади створення та функціонування Всеукраїнського науково-методичного віртуального STEM-центру (ВНМВ STEM-центр)» (2017–2021, наказ МОН України № 708 від 17.05.2017), а також з метою консолідації зусиль та обміну досвідом представників різних ланок освіти щодо розвитку напрямів STEM-освіти в Україні в рамках IV Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2021» колектив Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя презентував збірник науково-методичних статей «STEM-освіта: від теорії до практики».

Видання містить роботи вчителів у співавторстві з учнями. Праці висвітлюють сучасне бачення та підхід щодо впровадження STEM-освіти в Україні, а також базуються на джерелах наукової літератури вітчизняних та зарубіжних авторів, положеннях міжнародного й національного законодавства, а також на значному емпіричному матеріалі. У посібнику вміщені методичні розробки практичного впровадження методів STEM-освіти під час вивчення навчального матеріалу з різних предметів.

Збірник був високо оцінений представниками Державної наукової установи   «Інститут модернізації змісту освіти», від яких колектив ліцею отримав схвальний відгук та рецензію.

Презентація посібника відбулася 25 листопада в STEM-лабораторії ліцею, де всі присутні змогли побачити, як ідеї впровадження методів STEM можна цікаво та ефективно реалізувати на практиці не тільки під час очного, а й в умовах дистанційного навчання.

М.С. Бурльова, учитель української мови

Прочитано 278 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent