Версія для друку
Понеділок, 22 листопада 2021 20:32

Обери професію своєї мрії

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

«Обери професію своєї мрії!» Саме під такою назвою стартував новий, сучасний та мегамасштабний Всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри. Даний курс створено на замовлення Інституту модернізації освіти за сприяння МОН України компанією «HR YOU» - командою експертів, яка допомагає українському бізнесу та державі формувати ринок людського ресурсу в Україні. Мета проєкту – це створення профорієнтаційної системи, у якій би сфера освіти посилалася на реальний ринок праці та здійснювала підготовку затребуваних висококваліфікованих фахівців.

На годинах спілкування з учнями І та ІІ курсів психолог ліцею Солдатенко С.В. представила даний проєкт та детально проаналізувала його переваги, а саме: можливість безкоштовно пройти профорієнтаційне тестування та отримати перелік рекомендованих професій, замовити безкоштовну консультацію справжнього кар’єрного радника, ознайомитися з особливостями профорієнтації, трендами та тенденціями на ринку праці, затребуваними професіями та професіями майбутнього в Україні, скласти алгоритм вибору професії своєї мрії. І все це доступне учням у вигляді цікавих та зручних мультимедійних курсів міжнародного формату SCORM. Також ліцеїсти ознайомилися з переліком галузей та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. За допомогою довідника ЗВО України, увівши бажані параметри, учні змогли знайти перелік освітніх закладів, які готують тих чи інших спеціалістів. Окрім цього, у даному курсі ліцеїсти зможуть знайти ще багато корисної додаткової інформації: сайти для пошуку роботи та створення профілів, особливості підготовки резюме, проходження співбесід,   додаткові тестування, онлайн-екскурсії на найкращі українські підприємства, стратегії побудови кар’єри та ін.

Даний проєкт призначений і для вчителів старших класів та батьків учнів, адже ґрунтовна підготовка до професійного самовизначення передбачає спільну роботу всіх учасників освітнього процесу.

Після завершення презентації проєкту ліцеїсти мали можливість ознайомитися з результатами вступу випускників ліцею 2021 р., аби мати уявлення, де можна в подальшому здобувати освіту, зокрема пов’язану з певним профілем навчання.

Тож побажаємо нашим учням вдалого професійного вибору!!!

Солдатенко С.В., психолог ліцею

Прочитано 290 разів

Галерея зображень