Вівторок, 16 листопада 2021 20:24

Упровадження проєктної STEM-діяльності на уроках інформатики

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Стрімкий розвиток новітніх технологій, робототехніки зумовив потребу в якісному навчанні учнів у сфері IT. Як показує досвід, теоретичного матеріалу достатньо, а от практичних навичок сучасному учневі бракує.

16 листопада в Ніжинському ліцеї Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя учитель інформатики Павло Вікторович Кіндєєв провів майстер-клас для вчителів інформатики ЗЗСО міста з теми «Упровадження проєктної STEM-діяльності на уроках інформатики».

STEM-діяльність є однією із форм роботи для закріплення теоретичних знань. Найважливіша особливість такого підходу полягає в тому, що учні вчаться самостійно конструювати, творити із першого етапу роботи над проєктом. До того ж такий вид роботи спрямований на професійне становлення особистості дитини через організацію активних дій. Правильно поставлені завдання перед початком створенням STEM-проєкту формують дослідницький досвід та сприяють розвитку таких здібностей, як оригінальність, ініціативність, інтенсивність розумової праці. 

Павло Вікторович поділився із слухачами власним досвідом роботи над створення таких проєктів, продемонстрував віртуальні 3D-моделі Сонячної системи, які були створені ліцеїстами під час пар інформатики, та розповів про особливості організації STEM-діяльності. Після цього гості майстер-класу практикували свої навички розроблення STEM-проєктів на запропоновані теми («Smartcity» та «Smarthouse») із урахуванням усіх вимог до такого виду діяльності.

Учителі із цікавістю та захопленням працювали над проєктами, що свідчить про актуальність упровадження STEM-діяльності на уроках інформатики в сучасній школі.

Отже, проєктна STEM-діяльність на уроках інформатики дає змогу на високому рівні засвоїти теоретичні знання, навчитися їх застосовувати на практиці та значно підвищує інтерес учнів до вивчення предмету.

О.В. Лепьошкіна

П.В. Кіндєєв

Прочитано 312 разів
Web Analytics
monarchy-univalent