• Головна
  • Новини
  • Новини
  • Майстер-клас «Використання педагогічної моделі «Перевернутий клас» на уроках англійської мови під час дистанційного навчання»
Понеділок, 11 жовтня 2021 17:35

Майстер-клас «Використання педагогічної моделі «Перевернутий клас» на уроках англійської мови під час дистанційного навчання»

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

Протягом останніх років інформаційні технології, які застосовуються в освітній сфері дозволяють вирішити проблеми індивідуалізації навчальної діяльності, забезпечити безперервний зворотній зв’язок між учителем та здобувачем освіти на основі широкого впровадження систем дистанційного навчання.

З метою покращення ефективності організації дистанційного навчання в Ніжинському ліцеї Ніжинської міської ради при НДУ ім. М. Гоголя 11 жовтня був проведений майстер-клас Н.П. Кресан для вчителів англійської мови ЗЗСО міста на тему «Використання педагогічної моделі «Перевернутий клас» на уроках англійської мови під час дистанційного навчання».

Основна ідея «перевернутого класу» полягає в тому, що здобувачі освіти вдома ознайомлюються з новою темою за допомогою контенту, який готує вчитель (відео уроки, подкасти, аудіо уроки, тощо), а на уроці час витрачається не на пояснення теоретичного матеріалу, а на практичну діяльність (обговорення, вирішення проблемних питань, робота в парах, групах). Дана педагогічна модель має багато переваг перед традиційною: учні отримують знання у своєму темпі; до матеріалу мають доступ ті учні, які були відсутні на уроці; індивідуальний підхід; здобувачі освіти не лишаються сам на сам під час виконання домашнього завдання; на уроці учні мають можливість почути відповідь на свої запитання, з’ясувати ті моменти, які були складними під час самостійного опрацювання.

Учитель може використовувати як авторські відео уроки, так і вже підготовлений матеріал. Щодо уроків англійської мови, то варто звернути увагу на платформу «24 EasySteps», яка рекомендована Міністерством освіти і науки України, а також «BreakingNewsEnglish», «TED-ed», «Edpuzzle» та інші.

Мала змогу продемонструвати й свої власні розробки відео уроків з «Писемного мовлення», які можна використовувати під час підготовки учнів до написання листів ЗНО.

Таким чином педагогічна модель «Перевернутий клас» на уроках англійської мови під час дистанційного навчання дозволяє зробити заняття цікавими, насиченими, коли здобувачі освіти залишаються не пасивними слухачами, а активними учасниками освітнього процесу.

Н.П.Кресан, заступник директора з НВР

Прочитано 300 разів
Web Analytics
monarchy-univalent