Середа, 22 вересня 2021 11:58

«STEM-освіта – крок у майбутнє»

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Сучасний освітній процес передбачає не тільки передачу знань, а й реалізацію комплексного підходу до розуміння різних явищ і понять. Таку можливість дає упровадження STEM-освіти, за якої відбувається розвиток критичного мислення, формування навичок дослідницької діяльності.

Ніжинський ліцеї при НДУ ім. М. Гоголя, який щороку демонструє високий рівень надання освітніх послуг, п’ятий рік поспіль працює над дослідно-експериментальною роботою всеукраїнського рівня «Науково-методичні засади створення та функціонування Всеукраїнського науково-методичного віртуального STEM-центру (BHMBSTEM-центр)». Педагогічні працівники закладу постійно підвищують рівень своєї кваліфікації з цієї теми.

22 вересня 2021 року в рамках співпраці з лабораторією «МанЛаб»  ліцей долучився до STEM-заняття в  режимі «онлайн». Кажуть, що в житті нічого випадкового не буває. Доказом цього стало те, що заняття проводив наш земляк, випускник НДУ ім. М. Гоголя  Павло Антоненко, який нині працює в університеті штату Флорида. Науковець акцентував увагу на важливій проблемі збереження людством біорізноманітності. На його думку, сприяти цьому процесу може організація тематичних проєктів із використанням STEM-технології GoogleLENS, яка використовує камеру  смартфона та глибоке машинне навчання для детальної інформації про досліджуваний об’єкт. Учасникам заняття було продемонстровано таку технологію в дії.

Після заняття в лабораторії «МанЛаб» педагоги ліцею вкотре переконалися,  що STEM-освіта – це крок у майбутнє. Тож, озброївшись новою  STEM-технологією, упевнено продовжуємо крокувати вперед і вгору!

Прочитано 215 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent