Середа, 01 вересня 2021 19:09

ПЕРШИЙ ДЕНЬ ЛІЦЕЇСТІВ

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

День знань ліцеїстів був насичений подіями, інформацією, враженнями, емоціями…

Перший урок у цьому навчальному році «Ти у мене єдина» вкотре пробудив у серцях ліцеїстів почуття патріотизму.

Новий навчальний рік для учнів ІІ історичного розпочався патріотично, адже на першому занятті, присвяченому 30-річчю незалежності України, діти, уявивши державу  молодою дівчиною, змогли намалювати усний її портрет, використовуючи багату українську лексику. У результаті в кожного в уяві постала струнка, молода, красива, багата, щедра, єдина, у розквіті сил незалежна Україна. Ліцеїсти  почули 10 цікавих фактів з історії та функціонування держави та переглянули відеоролик рою «Фортеця» «Україна назавжди», який ще раз пробудив в очах учнів вогник гордості за те, що ми – українці (Бурльова М.С.).

На першому уроці другокурсники лінгвістичного класу обговорили знакові дати в історії незалежної України.  Дискусія продовжилася після перегляду перфомансу «ДНК». Перед учнями стояло завдання додати упущені моменти становлення державності, а також скоригувати сценарій, уявивши себе режисером постановки, з чим вони успішно впоралися (Мохір В.В.).

Перший тематичний урок у ІІ математичному А класі пройшов успішно. Діти переглянули відео «ДНК українського народу», після чого відбувся квест. Усі учні поділилися на три групи: 1 група називала 10 видатних постатей незалежної України; 2 група перераховувала 10 визначних подій незалежної України;3 група - 10 визначних місць України. Після чого переглянули презентацію 30 років = 30 уроків (Лепьошкіна О.В.).
Учні ІІ курсу математичного Б класу брали активну участь у конкурсі «Чи знаєте ви?», де вони демонстрували свої знання про традиції, культуру, фольклор, історію та географію України. Становлення української державності та символіки були представлені у рубриці «Цікаві факти». На завершення учні висловили свою думку, що ми всі прагнемо одного - миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою. Україна впевнено крокує у завтрашній день завдяки підтримці сучасної молоді (Мазур Н.П.).

У ІІ природничому відбулася виховна година «Ти у мене єдина», присвячена 30-річчю незалежності. Ліцеїсти згадували нелегкий шлях нашої Батьківщини до свободи, різні перепони на цьому шляху. Учні дискутували з цього приводу. Переглянули презентацію, у якій побачили досягнення нашої України. Упевнилися в тому, що наша Батьківщина велична й велика, вільна й незалежна. Та, про яку знають у світі. Та, яку визнають вільною та незалежною (Даньшина Т.М.).

На першому уроці «Ти у мене єдина» учні І курсу природничого класу брали участь у вікторині «Україна дивує». Пригадали історію становлення незалежності нашої держави, історичні та культурні пам'ятки мальовничих куточків України, яскраві винаходи, національні страви, діячів культури та мистецтва. Що ж, природничники ерудовані, обізнані та відкриті до сприйняття нового й невідомого (Осталецька Ю.П.)
Однією з ознак патріота є любов до Батьківщини. Учні І курсу математичного класу ділилися думками про те, чому вони пишаються своєю країною. Мова йшла про відомих людей, українські краєвиди, місця героїчної слави, історичні пам’ятки. На завершення бесіди учні усвідомили, що вони самі, молоде покоління, є творцями майбутнього своєї держави і саме вони будуть творити її історію (Афанасова С.І.).
Перший урок до Дня Незалежності України в лінгвістичному класі І курсу був проведений з метою піднесення почуття гордості за свою молоду державу, інтересу та поваги до надбань українського народу. Відео «ДНК України» розчулило кожного. В обговоренні представленої презентації учні згадали про найвагоміші досягнення українських діячів у сфері науки й технологій, спорту, бізнесу, культури, кіно й мистецтва, ознайомилися із цікавими туристичними місцями Батьківщини (Тимченко Н.В.).

На І курсі історичного класу учні робили екскурс в історію. Аналізували основні етапи становлення української державності, згадували визначних особистостей, які ціною свого життя наближали незалежність України. Ліцеїсти спробували розгадати генетичний код української нації. Завершила виховну годину історична вікторина, в якій учні показали чудове знання української історії та культури (Диченко В.В).

Після першого уроку відбулися години спілкування – перша зустріч у класі, тож було про що розказати, поділитись враженнями.

А далі всіх чекало свято Першого дзвоника та посвята в ліцеїсти.

Теплі слова директора ліцею Світлани Геннадіївни Алєксєєнко, неймовірні виступи ліцеїстів-другокурсників, осінні квіти вчителям створили особливу атмосферу свята. Нагородження рою «Фортеця» - учасника дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (« Джура») вкотре продемонструвало, що ліцеїсти мають високі досягнення. Головною подією свята стала посвята першокурсників у ліцеїсти. Цьогоріч до ліцейсьої родини приєдналося 120 розумних, талановитих, креативними учнів-першокурсників. По завершенню свята – безліч фото на пам'ять.

А після урочистостей – перші навчальні заняття, організаційні класні збори та святкування.

ПЕРШИЙ ДЕНЬ ЛІЦЕЇСТІВ – ЗМІСТОВНИЙ, ЦІКАВИЙ, НЕЗАБУТНІЙ!

ЗДНВР Семенова М.В., педагог-організатор Філь Г.Ю.

Прочитано 374 разів
Web Analytics
monarchy-univalent