П'ятниця, 25 червня 2021 11:12

Післямова, або Про випускний в ліцеї

Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Учора відбулися урочистості з нагоди випуску із ліцею ста двадцяти двох учнів.

 Чергові два роки.

Чергове прощання.

Черговий випуск.

Випуск – 2021.

Черговий і, як будь-який випуск, – неповторний.

Які вони – випускники цього року?        

Традиційно – розумні, виховані, всебічно розвинені… Нетрадиційно – високо компетентні в питаннях комунікації, адже на власному досвіді переконалися, що «справжньою розкішшю є розкіш людського спілкування». Доросліші, ніж ми того очікуємо, бо, сподіваюсь, навчилися цінувати час і можливості, надані долею…

Є одна цікава історія.

Два зернятка лежали поруч на родючій весняній землі й вирішували: проростати чи не проростати.

Перше сказало: «Я боюся. Якщо я пущу коріння в землю, то невідомо, з чим воно зіткнеться в темряві. Якщо в мене виростуть ніжні стебла, то можуть пошкодитися... А якщо з'являться бутони, то їх обгризе яка-небудь комаха. А якщо розпустяться квіти, то їх зірвуть або затопчуть. Ні, я вже краще почекаю, коли настане безпечний час». І стало чекати.

Курка, яка блукала в пошуках корму, побачила зерно, що чекало кращих часів, і миттєво склювала його.

Друге зернятко сказало: «Я хочу вирости! Я хочу пустити коріння глибоко в ґрунт піді мною і паростки над землею... Я мрію розпуститися ніжними бруньками й сповістити про прихід весни... Я хочу відчути теплі промені сонця й крапельки роси на моїх тендітних пелюстках!»

І зернятко виросло, перетворившись на квітку.

Дуже хочеться, щоб наші випускники були схожі на друге зернятко! Щоб вони не боялися невідомого, труднощів, загроз, негараздів, проблем… Щоб жили повноцінним життям, нічого не відкладаючи на потім. І завжди пам’ятали девіз ліцею «antrorsum et sursum» (Вперед і вгору!)

І тоді, упевнена, кожен із них обов’язково стане неповторною квіткою, яка підкорить увесь світ неймовірною красою, чудовим ароматом і непереможною жагою до життя!

Маю честь висловити подяку батькам.

Дорогі батьки! Останні два роки нас об’єднувало слово «наші», коли ми говорили про дітей. Дякуємо вам за постійну допомогу: моральну, фізичну, організаційну, матеріальну. Дякуємо й бажаємо, щоб ви були сильними, аби допомогти реалізувати всі бажання наших дітей!

Уся ліцейська родина була дуже рада бачити на святі гостей Хоменка Ю.Ю., секретаря Ніжинської міської ради, Самойленка О.Г., ректора НДУ імені Миколи Гоголя, Копицю Н.М., депутата обласної ради, засновника благодійного фонду «Копиця». Дякуємо вам, шановні гості, за увагу до нашого закладу, до наших випускників. Здоров’я, любові, добробуту вам і вашим родинам, процвітання вашим справам. Нехай посіяне добро повертається сторицею! Щиро дякуємо!

Дуже приємною була процедура нагородження медалістів. У цьому році благодійний фонд «Копиця» ініціював нагороди для учнів міста, які навчалися найкраще й отримали Золоті та Срібні медалі. Цьогоріч у нас таких 27! Наталія Миколаївна Копиця, попри власну зайнятість, знайшла час особисто привітати ліцеїстів і вручити їм нагороди від фонду: статуетку «Талант року», грамоту й грошову премію. Спасибі Вам, Наталіє Миколаївно, за небайдужість, за бажання робити цей світ кращим, за неодноразову допомогу ліцею.

Свято завершено.

Трохи сумно…

Проте не будемо сумувати, що ліцейський період життя закінчився. Будьмо вдячними долі, що він був!

Прочитано 863 разів
Web Analytics
monarchy-univalent