Вівторок, 15 червня 2021 06:09

Цікава, захоплююча, пізнавальна подорож до столиці

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Відомий римський філософ сказав: «Історія – це свідок часу, учителька життя». Його слова й досі є актуальними, адже вивчаючи шлях нації крізь час, ми бережемо пам’ять про свій народ.

З метою поглиблення знань та усвідомлення важливості для сьогодення однієї з наймасштабніших подій в історії людства, а саме Другої світової війни, учні І курсу історичного класу 12 червня відвідали Національний музей історії України в Другій світовій війні. Під час екскурсії ліцеїсти змогли побувати в 15 залах, кожен з яких відтворював певний етап війни. Досить детально та цікаво екскурсовод розповіла про причини та передумови світової трагедії, а також про найголовніші битви, зокрема Сталінградську, Курську, битву за Київ, переможне взяття Рейхстагу. Усе це було розкрито за допомогою офіційних документів, старих фотографій, зразків техніки, озброєння. 

Учні з захопленням слухали історії жінок, які героїчно захищали кордони держави; відважних бійців, які заради Батьківщини були готові віддати життя, не зважаючи ні на що. Розповідь про трагічні долі людей, які стали заручниками нацистського «табору смерті» Аушвіц, особливо вразила ліцеїстів.

З трепетом та сльозами на очах діти розглядали світлини тих, хто так і не повернулися з війни, а журавлиним ключем відлетіли у вічність. Екскурсія завершилася переглядом експозицій та відеохроніки бойових дій, які досі тривають на Сході України. Учні не просто побували в кожному залі, а відчули атмосферу подій, про які могли читати лише в книжках. Найціннішим моментом екскурсії стала «відповідь» на запитання: щоб вам зараз хотілося зробити? Почувши мелодію пісні «Плине кача», усі, схиливши голови, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

З різноманітними експозиціями бойової техніки та зброї, унікальними реконструкціями подій Другої світової війни учні змогли ознайомитися в парку Пам’яті й Слави. Неймовірні враження та приємні емоції ліцеїсти отримали від прогулянки Маріїнським парком.

Подорож до столиці стала цікавою, захоплюючою й пізнавальною!

М. С. Бурльова, класний керівник І курсу історичного класу

Прочитано 242 разів
Web Analytics
monarchy-univalent