Понеділок, 31 травня 2021 19:11

Усі ми родом із дитинства

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Існує багато цікавих фактів про розвиток дитини, які впливають на наше доросле життя. Ось деякі з них.

1. Маленька дитина розуміє дорослого до того, як навчиться говорити.

Упродовж першого року життя дитина розуміє близько 70 слів. Навіть якщо дитина не вимовляє їх усі, вона розуміє, що їй говорять.

2. У дошкільному віці дитина починає усвідомлювати свою відмінність від решти.

Маленькі діти неохоче діляться тим, що належить їм. Слід пам'ятати, що в дошкільному віці дитина починає усвідомлювати себе як окрему особистість. Це важливий етап у розвитку пізнавальної сфери людини.

3. Більшість однорічних дітей може однаково добре виконувати різні дії обома руками.

Часто можна побачити, що дитина використовує обидві руки для того, щоб малювати, тримати ложку, робити інші дії. У більшості дітей провідна рука визначається у віці 2–3-х років. У 90 % випадків ця рука – права.

4. У дворічних дітей нейронних зв'язків удвічі більше, ніж у дорослих

У мозку дворічної дитини нараховується понад 100 трильйонів нейронних зв'язків. У цьому віці мозок розвинений більше, ніж будь-коли в житті.

5. Дитина може не пам'ятати те, що відбувалося з нею до 3-х років.

До трьох років механізми пам'яті ще недостатньо розвинені. Те, про що дитина дізнається в цей період, безсумнівно, матиме позитивний вплив на її розвиток, але вона може це не запам'ятати.

6. Коли дошкільник закриває очі, він думає, що дорослийу цей момент теж його не бачить.

Іноді можнаспостерігати таку дивну ситуацію: дитина прикриває очі рукою й заходить у кімнату, щоб узяти цукерки. Вона думає, що дорослий не бачить її, бо  вона не бачить дорослого.Це здається смішним, але дитина справді так думає. Вона ще не може мислити логічно і все розуміє буквально.

7. Діти структурують інформацію в пам'яті із семирічного віку

Дитина може запам'ятовувати інформацію і в молодшому віці, але тільки із семи років вона використовує стратегії (певні схеми й інші хитрощі) для запам'ятовування. Це допомагає їй запам'ятовувати більший обсяг інформації, який згодом стане їй у нагоді в освітньому процесі або інших життєвих ситуаціях.

 Маленькі діти приголомшливі! Любіть і цінуйте їх!

 Джерело: https://childdevelop.com.ua/articles/develop/5687/

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 227 разів
Web Analytics
monarchy-univalent