П'ятниця, 09 квітня 2021 20:37

«У здоровім тілі – здоровий дух!»

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

«У здоровім тілі – здоровий дух!» Саме цей вислів якнайкраще демонструє зв’язок фізичного самопочуття з психологічним. Зважаючи на це, логічним стало те, що в рамках Тижня безпечного та здорового способу життя до проведення онлайн-годин спілкування долучилася психологічна служба ліцею. Для учнів перших курсів психологом Світланою Володимирівною за допомогою онлайнового сервісу LearningApps.org  були розроблені тематичні інтерактивні вправи, за допомогою яких ліцеїсти змогли прокачати свої знання у сфері фізичного, психологічного (інтелектуального, емоційного, духовного) та соціального здоров’я, благополуччя. Учні досліджували фактори, які позитивно та негативно впливають на фізичне здоров’я. За допомогою інтелектуальної розминки активізували пізнавальні процеси. Також першокурсники тренували свій емоційний інтелект, відгадуючи зашифровані в картинках емоції. Аналіз духовного світу та життєвих цінностей здійснювався під час роботи з прислів’ями. Про своє соціальне здоров’я та благополуччя ліцеїсти дбали під час розпізнавання ситуацій булінгу та конфлікту, розгляду стратегій виходу з конфліктних ситуацій. На завершення спілкування  учні узагальнили отримані знання та склали пазл «Будьте здорові!».

Особливої уваги напередодні ЗНО потребує і здоров’я ліцеїстів-другокурсників. Для них психологом ліцею були організовані онлайн-зустрічі, під час яких учні отримали поради щодо фізичної, інтелектуальної та психологічної підготовки до важливого іспиту. Учні дізналися, як психологічно налаштуватися на успіх та на які моменти звернути увагу під час виконання тестових завдань. Хештег #ЩастинаЗНО став своєрідним побажанням усім випускникам отримати омріяні та заслужені бали як результат багаторічної кропіткої роботи.

«Коли здоров’я служить – людина не тужить». Бажаємо учням, батькам, педагогам і всім людям якомога менше тужити, дбати про своє здоров’я та насолоджуватися життям!

Світлана Солдатенко, психолог ліцею

Прочитано 204 разів

Галерея зображень

Web Analytics
monarchy-univalent